
W piekarni w Tomicach
4 marca 2019 roku klasy II i III miały pod opieką nauczycieli miały możliwość przyjrzenia się jak ze starannej kompozycji mąki pszennej i żytniej są wypiekane chleby, bułki, przepyszne pizzerki i słodkie przekąski. W tajemnice pracy piekarni w Tomicach wprowadził nas jeden z pracowników. Dzieci mogły nie tylko poznać kolejne etapy produkcji pieczywa, używane do tego urządzenia, ale również wejść w rolę piekarza i upiec dla siebie bułeczkę o ulubionym kształcie.
Na miejscu uczniowie zostali poczęstowani pizzerkami oraz pączkami, które bardzo im smakowały. Każdy z nich został również hojnie obdarowany w różnorakie pieczywo na wynos.
Serdecznie dziękujemy właścicielowi piekarni p. Janowi Matysiakowi oraz wszystkim jej Pracownikom za umożliwienie dzieciom zapoznania się z zawodem piekarza i bardzo gościnne przyjęcie.
Wyjazd został zorganizowany w ramach realizacji programu orientacji zawodowej.